po-russki
Vladimir Vysotsky. Photo.      
Vladimir Vysotsky
Stichting V.S. Vyssotski: de officiële website

      "Een enkel woord wil ik zeggen over de liederen die ik schrijf. Het is jaren geleden en ik was samen met mijn meest dierbare vrienden. Van de verschillende reizen die ik maakte, bracht ik mijn impressies voor hen mee. Het waren impressies op rijm en gevat in een ritmisch stramien. Ik pakte mijn gitaar, begon een beetje te tokkelen en dan ontstond er zoiets als een lied. Eigenlijk waren het geen liederen. Zoals ik het zie waren het meer gedichten die je moet voordragen met instrumentale begeleiding. Kortom: ritmische poëzie. Ik herinner me de sfeer van toen. Het was een sfeer van vertrouwen, van ongedwongen vrijheid en, wat nog belangrijker is: het was een sfeer van vriendschap".

V. Vysotsky

  Informatie

» Fotograferen

MEER DAN 20 UUR VLADIMIR VYSSOTSKI IN ONAFGEBROKEN REAL AUDIO

Vladimir Vyssotski - "de meest beroemde russische bard", "de grootste Russische bard van de tweede helft van de 20e eeuw","de stem van het hart van een volk" - wie is hij? Waarom komen mensen ieder jaar op 25 juli bij Vyssotski's graf bijeen om zijn overlijden te herdenken?

Vyssotski, bewonderd in alle kringen binnen de Sovjetmaatschappij, vertolker van andere opvattingen maar geen dissident, door de Sovjetregering wel geaccepteerd als acteur, maar nooit als dichter en zanger, bezat geen officiële status of kwalificatie. "Hij was gewoon een zoon van zijn land, heel Russisch. De rol die hij speelde was zeer politiek, want in zijn liederen trad hij op tegen boosaardige krachten en tegen het villeine systeem waarin hij geboren was". (Mikhail Chemiakin, geëmigreerd kunstenaar, goede vriend van Vyssotski).

Opmerking: dit is slechts een beknopte samenvatting van de russische versie.http://vysotsky.com
Copyright © Mariya Shkolnikova, 1995-2002
Translation © Hans Sleurink


Vladimir Vysotsky:   Fotograferen  |  Stichting V.S. Vyssotski: de officiële website